Time Timer Visual Scheduler time timer medium 
051497392116

Visuele timers zijn voordelig voor mensen van alle leeftijden – van peuters tot senioren! Timers helpen ons door structuur te bieden; ons te begeleiden bij het voltooien van taken en ons te helpen bij de overgang van de ene activiteit naar de andere.

De zomer staat voor de deur en we zijn er klaar voor om ervan te genieten! Wanneer de school deze zomer uit is, is het belangrijk om te ontspannen en te genieten van familietijd, terwijl we onze routines behouden. Er kan veel gebeuren in een uur, en de Visuele Planner is een handig hulpmiddel om je dag te plannen. Laten we eens kijken naar een paar manieren om de Time Timer Visual Planner in de activiteiten van je gezin op te nemen.

Er zijn veel taken die we elke ochtend moeten doen voordat we het huis verlaten. Een van mijn favoriete manieren om de Time Timer te gebruiken, is door de clips eraf te halen en tape of klittenband te gebruiken om visuele ondersteuning op het whiteboard te bevestigen. Zodra elke taak is voltooid, kan het kind de afbeelding gemakkelijk van het bord afhalen en in een kleine container plaatsen (zoals degene hieronder afgebeeld) om aan te geven dat de taak “klaar” is.

Thuis en tijdens het doen van boodschappen is de Visuele Planner een geweldig item om verwachtingen te stellen voor zowel gewenste als minder gewenste activiteiten. In de afbeelding hieronder zijn vier afbeeldingen aan de Visuele Planner bevestigd. Je kunt eenvoudige handgetekende illustraties maken, foto’s gebruiken of afbeeldingen online vinden (ik vind LessonPix.com geweldig). Voeg de favoriete activiteiten van je kind toe, afgewisseld met taken of boodschappen die niet onderhandelbaar zijn.

Laat je kind gedurende de dag de Visuele Planner zien en zorg ervoor dat je de taken die ze hebben voltooid positief bekrachtigt. “Je hebt je schoenen aangetrokken. Yay!” Je kunt je kind vragen: “Waar gaan we nu naartoe?” waardoor ze naar de afbeelding kunnen wijzen of mondeling kunnen delen wat er hierna komt. Dit moedigt hen aan om betrokken te blijven bij de planning en helpt bij het bevorderen van hun zelfstandigheid.

Op de linker afbeelding valt op dat de badkamerroutine volgt na het avondeten. Zodra het diner is afgelopen, kan de Planner naar de badkamer worden verplaatst, waar de avondroutine kan worden voortgezet.

Of je nu de Visuele Planner gedurende de hele dag gebruikt of specifiek om drukke momenten in je routine te verzachten, voel je vrij om creatief te zijn. Ik hoop dat je net zoveel plezier beleeft aan het gebruik van deze visuele ondersteuning als ik!

Over de Auteur

Chelsea Pierce, PhD, BCBA, is een doorgewinterde professional met een uitgebreide achtergrond in het ondersteunen van leerlingen met autisme en hun families. Met een masterdiploma en een doctoraat in de filosofie in speciaal onderwijs, heeft Chelsea’s educatieve reis haar uitgerust met uitgebreide expertise op het gebied.

Chelsea’s toewijding om individuen op het autismespectrum te versterken, komt tot uiting in haar werk. Ze heeft verschillende functies bekleed, waaronder die van docent speciaal onderwijs, pleitbezorger, educatief consultant en casemanager. Ze heeft gewerkt voor het Center for Autism and Related Disabilities (CARD) aan de Universiteit van Central Florida, evenals de Universiteit van Florida, Jacksonville.

Haar passie ligt in het direct werken met families en ervoor zorgen dat ze toegang hebben tot op bewijs gebaseerde praktijken die praktisch zijn voor implementatie in hun huizen. Gedreven door een oprechte wens om een verschil te maken, blijft Chelsea individuen met autisme en hun families ondersteunen, en streeft ze naar een meer inclusieve en ondersteunende gemeenschap voor iedereen.

Time Timer Visual Scheduler: Structureren van Dagelijkse Routines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *