Onze beste tips om je aan de zomertijd aan te passen

De tijd springt een uur vooruit op zondag 28 maart als de zomertijd begint!

Klaar om een ​​uurtje slaap te verliezen? Nee? Nou, je hebt geluk! We zijn hier om je een aantal handige tips te geven.

 Als je je liever niet moe en chagrijnig voelt nadat je een uurtje slaap hebt verloren, kun je veel doen om je voor te bereiden op de zomertijd, behalve de klokken vooruit zetten.

Veranderingen in de zomertijd hebben invloed op reguliere schema’s en routines, evenals op de interne ritmes van het lichaam.


Hier zijn onze beste tips om de overgang dit jaar soepeler te laten verlopen!

Maak vroegtijdig aanpassingen

Voor sommigen duurt het slechts een paar dagen om te wennen aan de verandering in tijd, terwijl voor anderen de effecten veel langer voelbaar kunnen zijn.

Een van de beste tips om de overgang gemakkelijker te maken, is om je voor te bereiden door je vroegtijdig aan te passen. Dit advies is nuttig voor zowel volwassenen als kinderen!

Begin ongeveer een week voordat de zomertijd begint 10-15 minuten eerder dan normaal naar bed te gaan. Blijf elke avond 10-15 minuten eerder naar bed gaan, totdat je een uur eerder naar bed gaat.

Tegen de tijd dat de zomertijd er is, ga je op je gebruikelijke tijd naar bed en zorg je ervoor dat je de slaap krijgt die je nodig hebt voor het uur dat je ‘s ochtends kwijt bent.

U kunt ook elke ochtend 10-15 minuten eerder beginnen met opstaan, zodat uw wektijd op schema ligt om de zomertijd te laten beginnen.

Voor kinderen die gedijen op stabiele routines, zal het maken van deze geleidelijke veranderingen hen helpen zich aan te passen zonder hun routine abrupt te verstoren. Stapsgewijze aanpassingen zijn gemakkelijker voor kinderen in plaats van mogelijk ‘s nachts een uur slaap te verliezen.

Creëer of onderhoud een ontspannende bedtijdroutine

Neem de tijd om naar bed te gaan. Een warm bad, zachte verlichting, elektronica vermijden en comfortabel een boek lezen, helpt het lichaam te weten dat het tijd is om naar bed te gaan.

Stel je Time Timer in met aftellen om jou en jouw gezin te helpen wennen aan de nieuwe bedtijd en over te schakelen van werk- of speeltijd naar een ontspannende routine. Als de timer afgaat, is het tijd om te lezen, te ontspannen en je voor te bereiden op het slapengaan!

Laat het licht binnen (en houd het donker om te slapen!)

Als het tijd is om te slapen, is een donkere, stille kamer het beste om goed te slapen, vooral voor jonge kinderen die ‘s nachts vaker wakker worden.

Als het tijd is om wakker te worden, probeer dan ‘s ochtends zo snel mogelijk zonlicht te krijgen om het natuurlijke ritme van het lichaam te helpen aanpassen.

Blijf consequent met dagelijkse schema’s

Blijf consequent met het aantal uren slaap dat je ‘s nachts krijgt – elke nacht. Ja, dit is inclusief weekends! Een consequent schema van dag tot dag helpt de interne klok van het lichaam en zorgt ervoor dat je de hele nacht goed slaapt, elke nacht.

Vier een nieuw seizoen

Nu je een paar manieren hebt om je voor te bereiden, is onze laatste tip voor de zomertijd om vooruit te kijken naar de positieve kant van de verandering. Wat levert een uurtje extra daglicht op aan het einde van de werkdag of de schooldag van jouw kind?

Misschien ga je wat nieuwe recepten uitproberen voor warmer weer, plan je een landschapsproject of laat je de modderkeuken buiten opzetten voor de kinderen.

Aangezien de dagen langer worden en langzaam opwarmen, is dit het moment om te beslissen hoe je het nieuwe seizoen wilt vieren. Fijne (bijna) lente!

Onze beste tips om je aan de zomertijd aan te passen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.