Mindfulness aan uw kinderen leren

Met een toenemend aantal afleidingen en de waargenomen constante behoefte om verbonden te zijn, zijn mindfulness-oefeningen en het vermogen om in het huidige moment te leven belangrijker dan ooit.

Voor kinderen in de moderne wereld kan de afleiding die tegenwoordig bestaat een uitdaging zijn. Het is belangrijk om de positieve impact te erkennen die mindfulness speelt in ons eigen leven en werk om deze praktijken te vormen en bij onze kinderen in te prenten zodat ze een vreugdevoller en gezonder leven kunnen leiden.

Laten we de apparaten een tijdje uitzetten en ons opnieuw concentreren op wat er in de wereld om ons heen en voor onze kinderen gebeurt. Begin vroeg en ontwikkel goede gewoonten die bij hen kunnen blijven als ze de tienerjaren bereiken en meer obstakels tegenkomen bij het blokkeren van de wereld om hen heen.

Here are some ideas to help kids establish and integrate mindfulness practices into daily routines: 

Hieronder geven wij enkele ideeën om kinderen te helpen bij het opzetten en integreren van mindfulness-oefeningen in dagelijkse routines:

1. Help uw kinderen lichamelijke gewaarwordingen, gedachten en emoties op te merken en te identificeren.

In plaats van te proberen uw kind onmiddellijk te corrigeren of te helpen wanneer het van streek of verdrietig is, moet u het een paar woorden of gedachten laten uitspreken over hoe hij of zij zich voelt. Probeer te identificeren wat het is dat hen verdrietig maakte, zodat ze kunnen herkennen waardoor ze zich zo voelden. Evenzo, als ze op de hoogte zijn, vraag ze dan om te benoemen wat het is dat hen tot die ervaring heeft geleid.

Door de tijd te nemen om de oorzaak van bepaalde emoties te herkennen, kunnen ze na verloop van tijd aanpassingen gaan maken wanneer dingen mis gaan of ze een positieve reset nodig hebben. Vergeet niet om ze de kans te geven om met hun emoties om te gaan en om de druk weg te nemen, omdat ze altijd moeten proberen hun ervaringen te analyseren en “op te lossen”.

2. Vertraag en ervaar dingen in het tempo van uw kind.

Met veel activiteiten en ervaringen die zwaar gepland en gescript zijn, is het belangrijk om te onthouden om te vertragen en uw kinderen in hun eigen tempo te laten verkennen. Sommige belangrijke doorbraken in hun emotionele welzijn kunnen ontstaan ​​door aanwezig te zijn in hun directe situatie, in plaats van zich te concentreren op taken en door te gaan naar de volgende activiteit.

De volgende keer dat u een boswandeling maakt, laat u de route achter (of in uw rugzak!) en laat u de kinderen de paden volgen die hen het meest opwindend of interessant lijken. Plan niets om daarna te doen en blijf weg zolang ze willen. Laat ze luisteren naar het geluid van vogels of water dat in de buurt stroomt, de planten en bomen langs het pad onderzoeken en zich gewoon onderdompelen in hun omgeving. Velen zeggen dat de natuur buitengewoon helend kan zijn en dat het aanwezig zijn en niet volgens een strikt schema onze kinderen dit krachtige gevoel kan laten ervaren.

3. Stel schermvrije tijd in. 

Als uw kinderen ouder zijn of gewoon moeite hebben om de stekker uit het stopcontact te halen, kan het ongelooflijk voordelig zijn om ruimte te cultiveren voor schermvrije tijd. Maak dagelijks tijd vrij waar alle tv’s, apparaten, telefoons, enz. verboden zijn, zodat u zich kunt concentreren op het aanwezig zijn en betrokken zijn bij ieders directe omgeving.

Gecentreerd rond maaltijden of aan het begin of einde van de dag of overgangen kunnen hiervoor een perfect moment zijn. Misschien wilt u de Time Timer PLUS® 120 Minuten gebruiken en deze een uur of twee instellen wanneer u gaat zitten om te eten. Geniet van elkaars gezelschap, haast je niet door de maaltijd heen en laat na de maaltijd wat tijd over voor verbinding of solo-reflectie.

Mindfulness is een belangrijke manier voor onze kinderen om te leren hoe ze zichzelf kunnen reguleren en balans kunnen vinden in een drukke en overgestimuleerde wereld. Leer kinderen in een vroeg stadium sterke gewoonten aan te leren om hen te helpen kalm te blijven in hun leven terwijl de afleiding toeneemt naarmate ze ouder worden, en laat ze de gezondheidsvoordelen van mindfulness-oefeningen benutten om zich meer geaard en tevreden te voelen in het dagelijks leven.

Mindfulness aan uw kinderen leren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.