Digitale inclusie voor iedereen!

20 mei is de Global Accessibility Awareness Day.

Wist je dat er elk jaar een speciale dag is om het belang van digitale toegankelijkheid voor mensen met ALLE capaciteiten te erkennen? Sinds 2011 wordt elk jaar de derde donderdag van mei in de schijnwerpers gezet als Global Accessibility Awareness Day. De mede-oprichters wilden elk jaar een dag op de kalender vrijmaken om “iedereen aan het praten, denken en leren te krijgen over digitale toegang en inclusie”.

Global Accessibility Awareness Day (GAAD) kwam op een echt organische manier tot stand, aangespoord door twee professionals in de technologie-industrie die hun professionele leven wijden aan digitale toegankelijkheid. Joe Devon is een van de oprichters van Diamond, een inclusief digitaal bureau dat gespecialiseerd is in schaalbare, toegankelijke en hoogwaardige web- en mobiele applicaties. In november 2011 plaatste Joe een stuk op zijn vorige blog waarin hij mede-ontwikkelaars aanmoedigde om dieper te focussen op het belang van toegankelijkheid van websites en de mechanica om het te realiseren.

Het meest opmerkelijke was dat hij in die post een oproep deed aan anderen in de ontwikkelaarsgemeenschap om samen met hem een ​​Global Accessibility Awareness Day te starten. Joe tweette later een link naar zijn blogpost, die de aandacht trok van Jennison Asuncion, een voorstander van toegankelijkheid en professional.

Toen Jennison deze blogpost en Joe’s inspirerende boodschap tegenkwam, wist hij dat hij met hem de handen ineen wilde slaan om de eerste GAAD te leiden. Het werd tijd om meer aandacht te vragen voor de digitale toegankelijkheidsbehoeften van de meer dan een miljard mensen wereldwijd die met een handicap en handicaps leven. Zo werd hij samen met Joe medeoprichter van Global Accessibility Awareness Day.

Mensen met veelvoorkomende handicaps en beperkingen, waaronder visuele, auditieve, motorische en cognitieve verschillen, kunnen mogelijk niet volledig gebruikmaken van websites die niet zijn ontworpen voor optimale toegankelijkheid. De oprichters en organisatoren van GAAD zeggen het het beste: “Toegankelijkheid verwijdert barrières en ontgrendelt het mogelijke”. Webontwikkelaars en programmeurs die zich richten op digitale toegankelijkheid, zorgen ervoor dat een reeks problemen wordt aangepakt namens mensen met verschillende handicaps.

Deze kunnen zijn:

Visueel 

Mensen die blind zijn, hebben alternatieve tekstbeschrijvingen nodig voor betekenisvolle afbeeldingen en gebruiken het toetsenbord en geen muis om met interactieve elementen te communiceren.

Gehoor

Mensen die doof of slechthorend zijn, hebben ondertiteling nodig voor videopresentaties en visuele indicatoren in plaats van geluidssignalen.

Motoriek

Mensen met motorische beperkingen hebben mogelijk alternatieve toetsenborden, oogbesturing of andere adaptieve hardware nodig om ze te helpen typen en navigeren op hun apparaten.

Cognitief

Een overzichtelijk scherm, consistente navigatie en het gebruik van duidelijke taal zijn handig voor mensen met verschillende leermoeilijkheden / beperkingen.

Time Timer biedt met trots
intuïtieve hulpmiddelen voor ondersteunende technologie

Time Timer® believes in creating products that truly help people of all ages and abilities to conquer time – in the classroom, home, and workplace. While managing and conquering time can be a challenge for people of all abilities, Time Timer is dedicated to providing intuitive and innovative solutions that make a real difference for those who need it. 

It is important for all of us to foster a sense of inclusion throughout our communities, which ultimately enriches life for everyone. We all need each other, and we all need a little help with something in our lives. So, it’s up to each of us to ensure everyone has what they need to live their life to the fullest, no matter their perceived limitation or ability. Time Timer® loves being a part of that philosophy!  

Digitale inclusie voor iedereen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.