Kleurgecodeerd tijdbeheer: Klaslokaal editie

Docenten, deze is voor jullie. U hebt het moeilijkste jaar tot nu toe doorstaan ​​en we waarderen u meer dan ooit. En net als miljoenen ouders verwacht u dit najaar een meer “normale” start van het schooljaar. Hoewel deze zomerdagen nog maar net zijn begonnen, is het nooit te vroeg om te beginnen met plannen en dromen over hoe u uw ‘persoonlijke’ klaslokaal wilt organiseren en presenteren. 

Hoewel u het misschien geweldig vindt om al die kleine gezichtjes op één plek te zien komend najaar, weten we hoe uitdagend het kan zijn om studenten gefocust en aan het werk te houden in de klas. Het kan komend schooljaar wat uitdagender zijn, omdat leerlingen weer gewend raken aan een meer gestructureerde leeromgeving.

Een beetje begeleiding kan lang duren als het gaat om het helpen van kinderen van alle leeftijden om het verstrijken van de tijd te begrijpen, de resterende tijd om een testsessie te visualiseren of de resterende tijd te begrijpen om een ​​favoriet boek te lezen tijdens stilte tijd. Dat is waar Time Timer van pas komt – het is uw nieuwste klasheld! Voor zowel lezers als niet-lezers, “toont” Time Timer duidelijk de tijdsegmenten met zijn contrastrijke, gemakkelijk afleesbare wijzerplaat en een rode schijf die “verdwijnt” naarmate een bepaalde hoeveelheid tijd verstrijkt.

Het concept van tijdmanagement kan een bijzonder uitdagend concept zijn om te begrijpen voor kinderen in klaslokalen voor speciaal onderwijs. Time Timer is niet alleen een krachtig hulpmiddel voor visuele denkers van alle leeftijden en vaardigheden, maar het kan ook nuttig zijn bij planning van overgangen en tijdbeheer voor met name personen met het autismespectrum. Omdat sommige mensen anders leren, moeten ze het verstrijken van de tijd misschien ook een beetje anders leren, begrijpen en interpreteren. Bijblijven met de tijd zou niet het ding moeten zijn dat iemand ervan weerhoudt om het beste uit zichzelf te halen.

Zoals veel leraren in de klas, vindt u kleurcodering van uw klas misschien een uitstekende manier om de kinderen georganiseerd en gefocust te houden op een verscheidenheid aan dagelijkse klastaken. In feite ondersteunen veel wetenschappelijke studies deze theorie. Het gebruik van kleurenschema’s in uw klaslokaal maakt de leeromgeving niet alleen leuker, opbeurender of vrolijker, het kan echt een verschil maken in de leerresultaten in het klaslokaal.

Onderzocht is of het toevoegen van kleur het geheugen zou kunnen verbeteren. De onderzoekers concludeerden dat “kleur het potentieel heeft om de kans te vergroten dat omgevingsstimuli met succes worden gecodeerd, opgeslagen en opgehaald”, omdat het de relaties tussen ideeën levendig weergeeft.

Meer over hoe kleur kan helpen om beter te kunnen onthouden leest u hier.

Kleurcodering is vooral gunstig voor studenten die niet-lezers zijn of die net leren lezen. Als het om kleur gaat, worddt groeperen, materiële organisatie en differentiatie veel, veel gemakkelijker. Het gebruik van kleurcodering kan ook helpen een uitdagend of complex concept te doorbreken en het gemakkelijker te begrijpen te maken.

Door jarenlange ervaring en klinisch onderzoek is het bewezen, dat Time Timer studenten van alle leeftijden en vaardigheden kan ondersteunen om de tijd te “zien”, wat in combinatie met een kleurgecodeerde benadering kan helpen de focus en het begrip te vergroten. Docenten, terwijl u plannen maakt voor een geweldige, persoonlijke klaservaring dit najaar, is Time Timer uw partner in productiviteit. Bekijk alles wat Time Timer jou, je gezin en studenten te bieden heeft – en ga met hernieuwde focus verder!

Kleurgecodeerd tijdbeheer: Klaslokaal editie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.