De meesten van ons beginnen de week (en weekends) met een soort plan. Of het nu op papier is, in een kalender, of gewoon in ons hoofd; we weten vaak hoe we onze week verwachten of willen laten verlopen. Afspraken, werkvergaderingen, kinderroosters, boodschappen doen, sociale verplichtingen – het zit er allemaal in. Natuurlijk loopt de planning vaak anders omdat het leven gewoon onvoorspelbaar is. Die ordelijke week die je net gepland had? Het is ineens een rommelige verzameling van allerlei activiteiten geworden.

Maar laat je niet ontmoedigen – je kan dit! Er is één ding dat jou en je gezin kan helpen om enig gevoel van controle te krijgen over een deel van de chaos in je dagelijkse leven thuis – en dat is het vaststellen van routines. Focussen op manieren om deze routines vast te houden is een belangrijke manier om een ​​begin te maken met het handhaven van een gevoel van orde in het dagelijks leven. Dit kan met name het geval zijn als je kinderen in jouw huishouden heeft.

Het team van Time Timer heeft een aantal geweldige ideeën om u op weg te helpen met eenvoudige manieren om wat meer structuur aan te brengen in verschillende delen van de dag van uw gezin!

Handenwassen  

Als volwassenen begrijpen we allemaal het belang van handen wassen bij het voorkomen van de verspreiding van ziektekiemen en virussen die ziekten kunnen veroorzaken. Sinds het begin van de COVID-19-pandemie begin 2020 staat het onderwerp hygiëne van het wassen van de handen natuurlijk hoog in het vaandel en wordt het uitgeroepen tot een van de belangrijkste manieren om de verspreiding van het virus te helpen stoppen. Zelfs nu de pandemiegerelateerde beperkingen blijven afnemen, is ons bewustzijn van het belang van een goede handwastechniek groter dan ooit.

Volgens onderzoek vermindert goed handen wassen ook het aantal mensen dat ziek wordt van diarree met 23 tot 40 procent. Was uw handen actief gedurende minimaal 20 seconden.

Het is duidelijk dat een goede techniek voor het wassen van de handen cruciaal is voor een goede gezondheid van iedereen in jouw huishouden. De eerste stap is ervoor te zorgen dat iedereen zijn handen lang genoeg wast! Dat is waar Time Timer om de hoek komt kijken! De nieuwe Time Timer WASH is een contactloze, visuele timer voor het wassen van de handen die is ontworpen om u gefocust te houden op de taak die voor u ligt. Deze briljante timer kan gemakkelijk op het aanrecht in de badkamer worden geplaatst (of op een badkamerspiegel worden gezogen) en helpt gebruikers om drie fasen van handenwassen te volgen op een visuele manier zonder aanraking. Samen met de kenmerkende verdwijnende schijf kan de timer worden gebruikt met of zonder een hoorbaar alarm.

Time Timer WASH is nuttig voor alle leeftijden en zorgt niet alleen voor schone handen, maar kan ook helpen bij het aanpakken van obsessieve-compulsieve stoornis (OCS), mysofobie en algemene angststoornis die gepaard gaat met handen wassen en pandemische angst. De Time Timer WASH-cyclus duurt in totaal 30 seconden en verdeelt handen wassen in drie eenvoudige stappen:

  • Inzepen (5 seconden)
  • Wassen (20 seconden)
  • Afspoelen (5 seconden)

Begin gewoon door uw hand voor de timer te houden. Aanraken is niet nodig! Muziek en geluid kunnen worden in- en uitgeschakeld. Het geluid kan worden gebruikt om de stappen te versterken of de Time Timer WASH kan stil worden gebruikt voor geluidsgevoelige omgevingen of personen. Deze video illustreert Time Timer WASH en bevat de muziek en geluiden die het gebruikt. We moedigen je ook aan om onze gratis Handwashing Activity Guide te downloaden, speciaal gemaakt voor opvoeders (en ouders)!

Stroomlijn de nachtelijke routines 

Als je een ouder bent, voelt het dan niet alsof het doorlopen van een eenvoudige nachtelijke routine met jonge kinderen een absoluut nooit eindigende strijd kan zijn? Welnu, Time Timer kan je helpen om deze nachtelijke cyclus wat meer structuur te geven. Zoals ons allemaal is verteld, is consistentie een sleutel tot het versterken van een gewoonte of routine bij onze kinderen. Met Time Timer kunnen jonge kinderen die het verstrijken van de tijd nog niet begrijpen, in wezen tijdsegmenten ‘zien’. Dit kan ook van toepassing zijn op gezinnen met kinderen met speciale behoeften of volwassenen in het huishouden, zoals mensen met ADHD, autisme of een andere ontwikkelingsachterstand.

Als je een “waarschuwing” wilt geven voor hoe lang tot bedtijd, helpt de Time Timer je daar ook mee. Stel de Time Timer PLUS 20 Minuten in voor de volledige duur van 20 minuten en de kenmerkende gekleurde schijf verdwijnt naarmate de tijd verstrijkt. Een simpele blik op Time Timer zal uw kinderen “laten zien” hoeveel tijd er nog over is. En er zullen geen discussies meer zijn over het onjuist aangeven van de tijd – het bewijs zit in de verdwijnende schijf! Wees dubbel productief en zeg tegen uw kinderen dat deze tijd gebruikt zal worden om hun speelgoed op te ruimen.

Zodra de kinderen op hun slaapkamer zijn, kunt u Time Timer gebruiken om limieten in te stellen voor het lezen voor het slapengaan, verhalen of andere verhalen over ontspannende activiteiten voordat het licht uitgaat. Uw jonge kinderen zullen waarschijnlijk genieten van het nieuwe deel van de bedtijdroutine, en voordat u het weet, zal alles vrij soepel verlopen!

Ruim je kamer op!!

Een veel voorkomend refrein in de huizen van de meeste mensen: “Maak je kamer schoon!” Dit kan een echte strijd zijn, vooral als het erom gaat kinderen gefocust te houden en lang genoeg doorwerken. Stel de draaiknop van de Time Timer in voor een minimale tijd die besteed moet worden aan het organiseren van speelgoed of aan andere klusjes zoals vegen, stofzuigen, tuinwerk of andere verantwoordelijkheden. Dus de volgende keer dat uw kinderen vragen hoe lang ze nog nodig hebben om hun klusjes te klaren, wijst u gewoon naar Time Timer. Met de Time Timer MOD – Home Edition kunnen uw kinderen zelfs hun favoriete kleur timer kiezen om hun kamer schoon te houden!

Als het gaat om de grotere dingen van het leven, helpt Time Timer daar ook bij. Het is de sleutel om die prioriteiten, verantwoordelijkheden te nemen en dagelijkse taken aan te pakken en ze op te splitsen in beheersbare tijdsblokken. En als je een visuele leerling bent, zoals veel volwassenen en kinderen, kan de Time Timer uitkomst bieden. Onze innovatieve tijdregistratietools helpen u, uw gezin en kinderen de hele dag gefocust te blijven op wat het belangrijkst is.

Dagelijkse routines vereenvoudigen met de Time Timer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.