Veilig persoonlijk leren voor uw
klas dit schooljaar

Afstand houden, een masker dragen en regelmatig handen wassen maken nu allemaal deel uit van onze normale routines op basis van de RIVM-richtlijnen om kinderen te beschermen en veilige schoolactiviteiten te ondersteunen. Jij en je leerlingen zullen dit schooljaar veel veranderingen tegenkomen. Voor leerkrachten die weer naar de klas gaan, kan het nuttig zijn om vooruit te denken over hoe de school eruit zal zien om ervoor te zorgen dat u zich voorbereid voelt.  

Hier zijn een paar suggesties voor wat u kunt verwachten en hoe u uw klaslokaal dit komende schooljaar kunt inrichten.

Meer tijd om naar binnen of buiten te gaan

Wees voorbereid op een ander tempo op school. Voor sommige leraren zal dit een zegen zijn. Als je je geen zorgen hoeft te maken over kinderen die door de gang rennen of uit hun stoel springen om te lunchen, kan dit een minder stressvolle ervaring opleveren.

Het is waarschijnlijk dat de tijd tussen de lessen zal worden verlengd om veilige bewegingen in de schoolgangen mogelijk te maken, en misschien wil je leerlingen die het klaslokaal verlaten gespreid benaderen zodra de bel gaat. U kunt de leerlingen bijvoorbeeld per rij of de eerste letter van de achternaam wegsturen.

Schone Klaslokalen

Het schoonhouden van je klaslokaal krijgt dit komende jaar nog meer prioriteit. Leerlingen kunnen na elke les hun bureau afvegen en regelmatig de handen wassen of handdesinfecterend middel gebruiken.

De Time Timer kan handig zijn bij het opruimen aan het einde van de lessen, door de visuele timer in te stellen voor de laatste paar minuten van de les voor het opruimen met studenten. Door er een leuke uitdaging van te maken en een vast onderdeel van de routine van uw leerlingen te maken, kunt u veilige gewoonten creëren binnen en buiten het klaslokaal.

Regelmatig handen wassen

Handen wassen is altijd al belangrijk geweest in het onderwijs, maar nu is het nog belangrijker! Volgens het RIVM kunnen educatie over handen wassen en toegang tot zeep op scholen de opkomst helpen verbeteren. Voor handen wassen heeft Time Timer het perfecte hulpmiddel om te helpen!

De nieuwe handenwastimer, de Time Timer WASH, is een visuele timer van 30 seconden om kinderen te helpen het concept en de duur van goed handen wassen te begrijpen. Uitgesplitst in 3 eenvoudige stappen, kunnen alle leeftijden en vaardigheden ervoor zorgen dat ze hun handen goed wassen. Probeer dit schooljaar de Time Timer WASH in uw klas te implementeren om te helpen!

Houd de bureaus uit elkaar

Meer ruimte tussen bureaus wordt de nieuwe norm in klaslokalen, om ervoor te zorgen dat de juiste sociale afstand wordt gerespecteerd.

Houd oversteken tot een minimum beperkt

Als je nadenkt over de indeling van je klaslokaal, wil je de klas zo structureren dat oversteken tussen studenten tot een minimum wordt beperkt. Het kan handig zijn om tape op de grond op te zetten om studenten een gids door je klaslokaal te geven, een lang pad dat door de bureaus loopt, zodat studenten bij het binnenkomen of verlaten één bestand aan de lijn gaan als ze binnenkomen en weggaan. Wijs ook stoelen toe aan de leerlingen om oversteken aan het begin van de les te verminderen. Door studenten te helpen weten waar ze heen moeten en wat er wordt verwacht, blijft iedereen veilig.

Denk eraan om een ​​voorbeeld te stellen

Hoewel u de acties van anderen niet kunt controleren, kunt u uw leerlingen het voorbeeld geven dat het nemen van deze voorzorgsmaatregelen in het belang is van de veiligheid van hen en anderen. Door ervoor te zorgen dat leerlingen uw houding inzien dat het opruimen van de klas, regelmatig handen wassen en goede protocollen voor sociale afstand belangrijk zijn, zal dit uw leerlingen ook helpen bij hun gedrag buiten het klaslokaal.

We weten dat er veel overwegingen zijn als sommige leraren teruggaan naar het klaslokaal of zich voorbereiden om terug te keren naar lesgeven op afstand, en we wensen jou en je leerlingen een gelukkig en veilig schooljaar, terwijl je blijft inspireren en onderwijzen!

Veilig persoonlijk leren voor uw klas dit schooljaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.