Sterke punten van mensen met een autismespectrumstoornis: door de lens van een leraar

Geschreven door Chelsea Pierce, M.Ed. & Molly Greer, M.Div.

Ter ere van de Autisme Bewustzijn en Acceptatie Maand hebben we ervoor gekozen om de sterke punten van mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) onder de aandacht te brengen, op basis van onze ervaringen als docenten in het speciaal onderwijs. We begrijpen dat alle individuen unieke sterke punten en gaven hebben en erkennen dat kenmerken van persoon tot persoon verschillen. Doe met ons mee en we benadrukken vier sterke punten van mensen met ASS!

Nieuwsgierigheid* 

Autisme is een diagnose die van invloed kan zijn op de manier waarop individuen hun omgeving ervaren en ermee omgaan. In het verleden heb ik leerlingen in mijn klas opgemerkt die op een diepgaande en unieke manier omgaan met hun omgeving. Ik herinner me een student die een passie had voor geschiedenis. Hij deelde vaak zijn kennis over oude piramides in Egypte. Hij stopte even terwijl hij met me sprak om doordachte vragen te stellen over het Egyptische volk. Hij was nieuwsgierig en gedreven, zocht antwoorden via internet of door de mensen om hem heen te vragen. Ik herinner me een andere student die ventilatorbladen en ventilatoren verzamelde. Hij sprak een fascinatie uit voor de manier waarop ventilatoren werkten, bekeek de ventilator en ventilatorbladen nauwkeurig, haalde ze uit elkaar en zette ze weer in elkaar. Hij deelde zijn expertise met de mensen om hem heen en behield een gevoel van verwondering terwijl hij de wereld om hem heen verkende. Als je nieuwsgierig bent naar hoe iets werkt, wees dan niet bang om items uit elkaar te halen, onderzoek te doen en anderen te vragen om antwoorden te vinden!

Innovators in Hart en Nieren**  

De nieuwsgierigheid van studenten met ASS stimuleert het oplossen van problemen en innovatie. Wanneer studenten zich hyperbewust zijn van hun omgeving en de wereld om hen heen diep gaan verkennen, merken ze problemen op die oplossingen nodig hebben. De reis om oplossingen te creëren maakt onze studenten innovators. Toen ik in mijn klas een probleem met technologie tegenkwam, had ik één leerling die elk probleem kon oplossen. Hij besteedde zijn tijd aan het beoordelen van het probleem, het bedenken van oplossingen en het implementeren van hoopvolle oplossingen. Meestal lukte het hem en kreeg ons klaslokaal binnen enkele minuten weer werkend. Deze innovatie omvat niet alleen technologie, maar ook het leven van alledag. Let op de dagelijkse interacties van studenten met ASS. Elk Lego ™ -ontwerp, elke interactie met een iPad of ingewikkeld ambachtelijk ontwerp verwelkomt je in de innovatieve geest van een student met ASS. Stap in hun wereld en waardeer de schoonheid die zich ontvouwt.

Eerlijkheid* 

Hoe vaak horen we “eerlijkheid is het beste beleid”? Schaamteloze eerlijkheid kan soms als een barrière worden gezien, en sommigen kunnen ervoor kiezen hun eerlijkheid te beperken om de gevoelens van anderen niet te kwetsen. Ik moedig u echter aan na te denken over meningsverschillen die u in het verleden heeft ervaren. Hoeveel van die meningsverschillen gingen over een gebrek aan eerlijkheid? Ik merk dat ik vaak authenticiteit en eerlijkheid wens in sociale relaties. Maatschappelijke normen moedigen ons aan om niet af te wijken van onderwerpen die als “ongemakkelijk” kunnen worden beschouwd voor anderen, zoals leeftijd, gewicht of financiële status. Denk nu eens aan de gesprekken die we hebben met degenen die dicht bij ons staan ​​- al die “taboe” -onderwerpen worden vaak besproken en verwelkomd. Ik glimlach als ik me herinner wat een vorige student ooit zei toen hij zijn armen om mijn buik sloeg om me te omhelzen: ‘Mevrouw Pierce! Je bent zo zacht en donzig, als een kussen! ” Ik lachte, wetende dat zijn beschrijving van mijn gewicht eerlijk en oprecht was. Hoewel niet alle studenten extra gewicht op zo’n welsprekende manier beschrijven, is het belangrijk om eerlijkheid in de klas te verwelkomen en te lachen wanneer we kunnen!

Uniek Mededogen** 

When I think of the compassion displayed by my students with ASD, it warms my heart. When imagining what compassion looks like, we may think of people embraced in a hug. While lots of hugs were certainly exchanged in my class, I noticed my students displaying compassion in different ways- often through unique and personalized affection in the most unexpected times. Students communicated compassion through a gentle pat on the leg, drawing a picture, leaning their head on my shoulder, or gently smiling. Each unique gesture of compassion was special. One mom

Als ik denk aan het medeleven van mijn studenten met ASS, verwarmt dat mijn hart. Als we ons voorstellen hoe medeleven eruitziet, kunnen we denken aan mensen die omhelsd worden door een knuffel. Hoewel er in mijn klas zeker veel knuffels werden uitgewisseld, merkte ik dat mijn studenten op verschillende manieren compassie toonden – vaak door unieke en persoonlijke genegenheid in de meest onverwachte tijden. De leerlingen gaven blijk van medeleven door zachtjes op het been te kloppen, een tekening te maken, hun hoofd op mijn schouder te leunen of zachtjes te glimlachen. Elk uniek gebaar van mededogen was speciaal. Er komt een moment in je op als je denkt aan medelevende studenten met ASS. Ik was net terug van een zware operatie. Het was het einde van de dag en ik zat uitgeput achter in de klas te rusten. Een lieve student verliet haar favoriete bezigheid, de tijd van een verhaal, om mij bij te staan. Dit kleine gebaar van mededogen was uniek voor haar en betekenisvol voor mij. Mededogen wordt op veel manieren getoond, en ik hoop dat we die kleine momenten kunnen zien en ze in ons hart kunnen koesteren.

 We zijn dankbaar voor de lessen die we hebben geleerd van eerdere studenten en de ervaringen die we hebben gedeeld. We hopen dat deze verhalen bij u resoneren als u aan uw studenten en kinderen in het spectrum denkt.

* Chelsea’s ervaringen

Chelsea Pierce is een huidige Ph.D. student in het uitzonderlijke studenteneducatieprogramma aan het UCF. Chelsea heeft meer dan zes jaar klassikale ervaring als docent algemeen onderwijs en speciaal onderwijs. Ze werkte met het Center for Autism and Related Disabilities (CARD) aan de University of Central Florida, en CARD aan de University of Florida (UF) Health Jacksonville. Ze werkte voor het UF Health Neurodevelopmental Pediatric Center, diende in het Multidisciplinaire Developmental Assessment Team en beheerde assessments en consultaties via het Florida Diagnostic Learning and Resource Systems, Multidisciplinary Center (FDLRS-MDC). Ze wordt gepresenteerd op lokale en landelijke conferenties over interessegebieden, waaronder het gebruik van visuele ondersteuning en strategieën voor gedragsbeheer. Haar missie is het vergroten van de kennis en het begrip van medisch professioneel en onderwijzend personeel dat kinderen met medische complexiteit van dienst is, inclusief gedrags-, sensorische en / of communicatieve uitdagingen.

** Molly’s ervaringen

Molly gaf les in een zeer gestructureerd klaslokaal dat functionele academici onderwees in Kentucky voordat ze naar Florida verhuisde om haar doctoraat te behalen. Na een levensveranderende gezondheidscrisis bekeek ze het leven vanuit een nieuw perspectief en wilde ze uitzonderlijk onderwijs op een andere manier beïnvloeden. Nadat haar was gevraagd of ze het verschil maakte waarvan ze had gedroomd, besefte ze dat het antwoord nee was. Dit bracht Molly ertoe om haar Ph.D. aan de University of Central Florida. Molly behaalde haar bachelordiploma in het basisonderwijs (p-6) en matig-ernstige handicaps (k-12) van Morehead State University en een Master of Divinity, met een focus op kinder- en gezinsbediening, van University of the Cumberlands. Molly’s missie is om leraren voor te bereiden en beleidsmakers te informeren om de onderwijsresultaten voor leerlingen met een wiskundige handicap effectief te verbeteren door het gebruik van leerwetenschappelijke technieken.

Sterke punten van mensen met een autisme spectrum stoornis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.