Of je nu een ouder of onderwijsprofessional bent van een kind met autisme, het kan nuttig zijn om kennis te hebben van een aantal belangrijke onderwijsstrategieën voor leerlingen met autisme.

Beperk afleidingen in het klaslokaal


Hoewel veel klaslokalen een ‘sensorische overbelasting’ hebben, met talloze posters en decoraties, presteren studenten met autisme beter wanneer er minder afleiding is.

Het minimaliseren van de decoratie in het klaslokaal is een begin, maar probeer ook andere delen van de klasomgeving onder controle te houden die mogelijk afleidend kunnen zijn. Bijvoorbeeld, het openen van een raam voor frisse lucht tijdens de lente kan prettig zijn, maar als het geluid van auto’s of grasmaaiers binnenkomt, kan dat afleiden van de leerervaring van de student.

Time Timer Large JAC5109
051497166328
Ref.nr. JAC5109 – Time Timer® Large
Time Time plus met pauzefunctie
094922419149

Communiceer Regelmatig

Kinderen met autisme staan erom bekend moeite te hebben met interpersoonlijke interactie, vooral als het gaat om vaag taalgebruik.

Daarom is het van groot belang om te communiceren met je leerlingen met duidelijke en precieze taal.

Het kan nodig zijn om dit vrij regelmatig te doen totdat het voor de leerlingen duidelijk is wat er van hen verwacht wordt in de klasomgeving.

De Time Timer helpt bij het tijdsbesef voor leerlingen met autisme

Voor veel leerlingen met autisme is het tijdsbesef een van de grootste hindernissen voor effectieve prestaties binnen en buiten het klaslokaal.

Het probleem van tijdsbesef houdt in dat de ervaring van tijd als sneller of langzamer wordt beleefd dan het werkelijk is. Het resultaat hiervan is dat het moeilijk kan zijn om effectief toetsen te maken en andere educatieve activiteiten uit te voeren met een vertekend tijdsbesef.

Een student met autisme kan moeite hebben met tijdsbesef om verschillende redenen, maar een van de mogelijke problemen is dat de abstractie van het concept tijd moeilijk is voor mensen met autisme om te bevatten.

Dit wordt gesuggereerd door het feit dat inspanningen om het tijdsbesef concreter te maken vaak helpen bij het beter voltooien van taken door studenten met autisme. Psychologen hebben opgemerkt dat het opnemen van visuele representaties van tijd in lessen een effectieve onderwijsstrategie kan zijn voor studenten met autisme.

Daarom zijn de Time Timer-producten die wij aanbieden zo belangrijk voor mensen in het autismespectrum, evenals voor hun ouders en de docenten die met hen werken.

Time Timer Plus zwart pauzeknop meisje boek
094922419149
Time Timer Plus wit pauzeknop blokken ipad
094922419149

Meer geweldige producten voor tijdsbeheer van Time Timer

Hopelijk heeft dit artikel je inzicht gegeven in hoe de leerervaring kan worden verbeterd voor mensen met autisme.

Time Timer-producten zijn essentieel gebleken voor succes in huizen en klaslokalen over de hele wereld, met een verscheidenheid aan toepassingen voor Time Timer-producten voor mensen met speciale behoeften.

Bekijk de rest van de Time Timer-producten, waaronder de Time Timer Wash, een geweldige hulp bij handen wassen om een gezondere school- of thuisomgeving te creëren.

De Time Timer Blog Wil je meer informatie over tijdsbeheer, onderwijs, opvoeding, speciale behoeften, Time Timer-producten en meer? Volg onze blog op de Time Timer-website!

Onderwijsstrategieën voor leerlingen met autisme

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *