Heb je weleens gehoord van de term “mindfulness”?

Het verwijst naar het vergroten van je zelfbewustzijn van je eigen emoties en denkprocessen zonder oordeel.  

Mindfulness kan iemand beter helpen om negatieve of verontrustende emoties zoals stress, verveling of angst te weerstaan.  

Dit zijn emoties die veel kinderen op school voelen. Helaas kan dit niet alleen leren, maar ook socialiseren in de weg staan.  

Er zijn tal van technieken om mindfulness te vergroten.

Een van die technieken die perfect is voor het klaslokaal, is echter het introduceren van een rustige hoek

Wat Is Relax Hoek?  

Een relax plek is een aangewezen plek in een huis of klaslokaal waar mensen van alle leeftijden terecht kunnen om tot “rust” te komen.

Wanneer emoties, zoals prikkelbaarheid of onrust, het leren in de weg staan, kan op de Relax Plek deze gevoelens onder controle gekregen worden.  

Het doen van ademhalingstechnieken kan een geweldige methode zijn om te kalmeren.  

Het voordeel van een Relax Pek is dat je een fysieke ruimte kunt betreden die gescheiden aanvoelt van de omgeving waarin je problemen had.  

Deze fysieke verandering is bevorderlijk voor het mentaal bereiken van een betere staat van opmerkzaamheid.  

Betrek Kinderen bij het maken van een Relax Hoek 

Als je je leerlingen wilt interesseren voor een Relax Plek in de klas, kun je dit eenvoudig doen door ze een grote rol te laten spelen bij het ontwerpen van de Relax Plek.  

Als ze het leuk vinden hoe het eruit ziet en wat er is, dan zullen ze het eerder tijdens de schooldag willen gebruiken.  

Moedig kinderen aan om voortdurend versieringen en toevoegingen naar de Relax Plek te brengen. Dit kunnen tekeningen zijn of dingen die kunnen worden beschouwd als hulpmiddelen voor mindfulness, zoals een knijpspeeltje.  

Het Gebruik van de Time Timer in een Relax Hoek

Leerlingen kunnen natuurlijk niet een half uur in de Relax Hoek zitten. Het hebben van een visuele timer van Time Timer in de Relax Hoek kan helpen om leerlingen gefocust te houden in de Relax Hoek.  

Als leraar kan het helpen om een ​​Time Timer® te hebben die speciaal is gemaakt voor kortere tijdsperioden.  

Het instellen van bijvoorbeeld een Time Timer PLUS visuele timer kan een gevoel van structuur en doelgerichtheid creëren bij degene die in de Relax Hoek zitten.

Met name de Time Timer PLUS 5 Minuten visuele timer en de Time Timer PLUS 20 Minuten visuele timer zijn hier perfect voor.  

Ref.nr. JAC5036 – Time Timer® PLUS 5 min.
Ref.nr. JAC5033 – Time Timer® Plus 20 min.

Meer Geweldige Tijdmanagement Producten van Time Timer®  

Hopelijk heeft dit artikel je enig inzicht gegeven om je leerlingen te helpen een grotere staat van opmerkzaamheid te bereiken tijdens hun opleiding.   

Time Timer-producten zijn essentieel geweest voor het creëren van succes thuis en op school over de hele wereld, met een verscheidenheid aan toepassingen voor mensen met speciale behoeften.  

Bekijk de rest van de Time Timer-producten, waaronder de Time Timer Wash, een geweldig hulpmiddel bij het wassen van de handen voor het creëren van een gezondere school- of thuisomgeving. 

Een Relax Hoek in de Klas Creëren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *