Wanneer mensen over ADHD horen, denken ze meestal aan kinderen of adolescenten. Dat komt waarschijnlijk omdat het algemene bewustzijn van ADHD-diagnoses en interventiestrategieën op scholen de afgelopen decennia aanzienlijk is toegenomen. Kinderen met ADHD hebben vaak moeite op school en in sociale situaties, en positieve ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat deze kinderen meer dan ooit tevoren academisch kunnen slagen.

Omdat artsen, opvoeders en onderzoekers meer aandacht besteden aan het begrijpen van de aandoening zijn er grote vorderingen gemaakt in de benadering van academisch ingrijpen, medicatiebeheer, gedragsplannen en nog veel meer.

ADHD wordt niet alleen bij kinderen gediagnosticeerd. Veel volwassenen met ADHD zijn mogelijk niet gediagnosticeerd als kinderen, wat in de loop van de tijd tot een verslechtering van de symptomen heeft geleid. Dit kan aanzienlijke problemen veroorzaken met persoonlijke en professionele relaties, productiviteit en zelfrespect.

Wanneer kinderen met ADHD de volwassen leeftijd bereiken, moeten ze doorgaan met hiermee om te gaan en methoden om de uitdagingen op volwassen leeftijd het hoofd te bieden. Voor volwassenen kunnen deze problemen zich manifesteren zoals late werkopdrachten, problemen met productief tijdbeheer, vergeten takenlijsten, een extreem ongeorganiseerd of rommelig huis of kantoor en een neiging om problemen thuis en op het werk af te ronden. Op de werkplek kan een volwassene met ADHD door collega’s worden gezien als vergeetachtig, ongeorganiseerd, ongeïnteresseerd en onproductief.

Effectieve strategieën die voor de ene volwassene werken, werken mogelijk niet zo goed voor de andere. Iedereen is anders en het kan wat vallen en opstaan ​​met zich meebrengen. Deze tactieken zullen zich op natuurlijke wijze ontwikkelen naarmate een individu verschillende levensfasen doorloopt. Net zoals de moeilijkheden waarmee kinderen en adolescenten kunnen worden geconfronteerd, moeten volwassenen met ADHD werken aan het overwinnen van problemen die het gezinsleven, professionele prestaties en nog veel meer belemmeren.

Hoewel het voor velen op volwassen leeftijd enigszins kan verbeteren, maken ADHD-symptomen over het algemeen altijd deel uit van het ‘weefsel’ van een persoon. Het goede nieuws: het natuurlijke proces van ‘rijpen’ geeft vaak een boost voor het succesvol omgaan met de onvermijdelijke ups en downs die gepaard gaan met ADHD.

Dit gezegd hebbende, net zoals kinderen gestructureerde ondersteuning nodig hebben bij het aanpakken van ADHD-uitdagingen, hebben ook volwassenen ondersteuning nodig van familie en professionele collega’s (als ze ervoor kiezen om de informatie te delen). Onder die gepersonaliseerde benaderingen raden wij allemaal bij Time Timer aan om tijdmanagement strategieën te creëren die zijn ontworpen om het leven thuis en op het werk zo soepel mogelijk te laten verlopen! Tijdmanagementtechnieken bieden enkele van de beste hulpmiddelen om de stress en angst te verminderen die vaak een rol spelen bij volwassenen met ADHD.

Bent u een volwassene met ADHD? Neem het heft in handen met deze timemanagementtips!

1. Hak het werk in “stukjes”

Een volwassene met ADHD kan elke ochtend op kantoor arriveren en snel overweldigd raken door het aantal taken dat ze aan hen lijken te hebben toegewezen. Zoals heel gebruikelijk is bij mensen met ADHD, zal waarschijnlijk uitstel volgen, wat kan leiden tot een groot aantal grotere problemen en werkproblemen. Hetzelfde geldt voor het opruimen of andere huishoudelijke taken. Perfectionisme kan hier ook een rol in spelen – een ander veelvoorkomend kenmerk bij mensen met ADHD.

In plaats daarvan moeten volwassenen met ADHD hun werkdag beginnen in een rustige omgeving zonder afleiding, indien mogelijk, om hun dag te evalueren en een realistische lijst te maken van dingen die moeten worden bereikt. Pak de prioriteitsitems uit die lijst en ga vanaf daar aan de slag. Een bijzonder effectieve tactiek hier is het toewijzen van een specifieke hoeveelheid tijd aan elke taak – maak het realistisch en iets dat je kunt bereiken! Het kiezen van Time Timer, de originele visuele timer, kan een enorme impact hebben op uw inspanningen.

Op deze manier kan het zien van een werkdag als één lange “stretch” van acht uur worden opgedeeld in slechts een paar gestructureerde “brokken” tijd waarin zeer specifieke items moeten worden bereikt. Wanneer volwassenen met ADHD een zeer specifieke reeks taken voltooien, zal er zeker een gevoel van voldoening en tevredenheid volgen! Tot slot, schaam u nooit om hulp te vragen of te delegeren wanneer dat nodig is.

2. Gebruik een fysieke planner 

In combinatie met het gebruik van een Time Timer gedurende de dag; een fysieke planner is een andere geweldige manier voor volwassenen met ADHD om hun tijd, verantwoordelijkheden en doelen te beheren. Veel volwassenen vinden het nuttig om zowel een fysieke als een web-gebaseerde kalender te gebruiken, maar een papieren planner kan bijzonder effectief blijken te zijn, aangezien velen met ADHD verschillende visuele aanwijzingen nuttig vinden.

Sommige planners zijn ontworpen om bijzonder nuttig te zijn voor volwassenen met ADHD. De primaire focus is om volwassenen te helpen afleiding in hun leven te vermijden en gedetailleerde plannen en taken voor elke dag te maken – perfect voor volwassenen met ADHD.

3. Doe niet aan multitasken! 

Hoewel veel mensen uitblinken in multitasking, kan het enorme obstakels creëren voor volwassenen met ADHD. Multitask niet – blijf gefocust op één ding tegelijk. Afleidingsproblemen kunnen leiden tot veel onvoltooide projecten en een toename van een laag zelfbeeld. In plaats van te proberen acht taken met 50 procent succes te voltooien, concentreer je je op het voltooien van één taak met 100 procent.

Wanneer je klaar bent om je eigen tijdmanagement problemen aan te pakken, doe dan wat voor u werkt en zorg voor de tools die u nodig heeft om u succesvol en voldaan te voelen! Time Timer biedt een reeks verbazingwekkende visuele timers die perfect zijn voor zowel kinderen als volwassenen met ADHD. Met de juiste ondersteuning en planning is het voor volwassenen met ADHD mogelijk om een ​​gefocust, rustig en prestatievol leven te leiden!

Bent u een volwassene met ADHD? Tijdmanagement strategieën kunnen het verschil maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.