LittleStorm Houten Editie met 4 Thema’s

Vier belangrijke gespreksspelletjes voor jonge kinderen om hun emoties, zintuiglijke indrukken, acties en reacties te ontwikkelen. Om het kind aan te moedigen te praten over de eigen ervaring en omgeving.

LittleStorm Thuis

LittleStorm is in de keuken, douchen in de badkamer, aan het bouwen in de werkplaats, relaxen in de woonkamer, eten en gaat naar bed.

LittleStorm op Pad

LittleStorm gaat naar de dokter, naar de stad, naar de haven, naar het bos, naar de speeltuin en naar het park.

LittleStorm in alle Weersomstandigheden

Ga met LittleStorm naar buiten als het regent, sneeuwt, waait, bewolkt en zonnig is en blijf binnen bij onweer.

LittleStorm Zegt Hallo en Tot Ziens

Help LittleStorm hallo en tot ziens te zeggen op de kleuterschool, wanneer het tijd is om te verhuizen en naar het leven zelf.

Concreet Denken:

Kinderen van 2-6 jaar vinden het moeilijk om abstracte begrippen te begrijpen, zoals tijd, overlijden en echtscheiding. Op deze leeftijd hebben ze geen vast besef van tijd. Dit betekent dat wanneer een 2-6-jarige afscheid neemt, hij/zij niet weet hoeveel tijd er zal verstrijken tot er een hereniging is.

Het kind zal het ook moeilijk vinden om te begrijpen dat iets blijvend is. Bovendien kan het kind nog geen onderscheid maken tussen het echte en het ingebeelde. Als het wordt blootgesteld aan een situatie die het niet begrijpt, zal het kind geneigd zijn zijn eigen verklaring te bedenken.

Elk spel bevat zes borden. Elk bord is onderverdeeld in velden. Elke speler moet drie (3) kaarten vinden. Er zijn kaarten over het thema, terwijl de vierde kaart gaat over het doel van het spel, waaraan LittleStorm deelneemt.

Inhoud elk spel:

24 speelkaarten
6 speelborden
Spelregels

Ref.nr. 10008 – Little Storm Houten editie met 4 spellen

De LittleStorm-spellen behandelen drie feiten: dat 2-6-jarigen de wereld als fragmenten zien, dat ze herhaling nodig hebben en dat hun besef van tijd nog in de kinderschoenen staat.

LittleStorm zelf is een nieuwsgierig klein personage. Hij is origineel en fungeert als een soort spiegel waarin kinderen zichzelf kunnen zien.

Voor jonge kinderen vanaf 2,5 jaar