Ref.nr. VP144/NL - Vertelplaten Wibo het Woordmonster + cd-rom
Ref.nr. VP144/NL – Vertelplaten Wibo het Woordmonster + cd-rom

 

 

Los verkrijgbaar bij handpop Wibo het Woordmonster is een koffer met Vertelplaten.

In de koffer zitten:
– 26 gelamineerde vertelplaten
– 1 handleiding
– 1 CD-rom

 

 

Woordenschatontwikkeling is een van de belangrijkste aspecten in de ontwikkeling van kinderen. Op school, in elke groep, bij elk vak wordt de woordenschat van kinderen continu aangesproken en uitgebreid. Als kinderen over onvoldoende woordenschat beschikken kunnen ze de lessen niet goed volgen en ze leren minder snel nieuwe woorden en begrippen bij. De achterstand van deze kinderen zal alleen maar groter worden. Met dit pakket kunnen begeleiders zonder al te veel voorbereiding met woordenschat aan de slag.

In deze handleiding wordt beschreven hoe de vertelplaten ingezet kunnen worden. Van elke plaat is een korte instructie met eerst de woorden die op de plaat afgebeeld staan of waar naar aanleiding van de plaat over gesproken kan worden. Een opzegversje, een kort verhaaltje, een spelletje en tips voor het verzamelen vooraf van aanschouwelijk materiaal.

Op de cd-rom staan alle vertelplaten, zodat je ze in de klas op de computer of het digibord kan tonen. Op de cd-rom staan tevens per thema een lijst woorden. Met de woorden zijn allerlei activiteiten in de groep te doen. Tevens staan op de cd-rom kleurplaten van alle vertelplaten.

De hoofdfiguur in de vertelplaten is handpop Wibo het Woordmonster. Handpop Wibo is helemaal gek op woorden. Zonder woorden is hij erg verdrietig, want met woorden kan je immers praten, lezen en schrijven.

Naar handpop Wibo het Woordmonster.

Vertelplaten Wibo het Woordmonster + cd-rom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.