Wibo het Woordmonster©

Handpop Wibo biedt de mogelijkheid om de woordenschat bij de kinderen op een aantrekkelijke manier uit te breiden. De handpop is goed te gebruiken in bijvoorbeeld de onderbouw van de basisschool, op de peuterspeelzaal en kinderdagverblijven.

De meerwaarde van Handpop Wibo is:
  • Het woordenschatonderwijs wordt betekenisvoller met handpop Wibo.
  • Kinderen vragen om taal (als hij geen woorden meer heeft vragen de kinderen de Juf om woorden anders gaat hij slapen).
  • Woorden zijn altijd zichtbaar in de klas aanwezig.
Waarom Woordenschat:

Op school, in elke groep, bij elk vak, wordt de woordenschat van kinderen continu aangesproken en uitgebreid. Woorden spelen een essentiële rol bij het leren en in elke lessituatie moeten woorden bij iedere leerling doel treffen: ze zijn de bouwstenen van taal en de sleutel tot goed onderwijs. Als leerlingen over onvoldoende woordenschat beschikken kunnen ze de les niet goed volgen en ze leren ook minder snel nieuwe woorden en begrippen bij.

Ref.nr. B142/70 – Handvertelpop Wibo kleed voor woordjes
Ref.nr. B144/100 – Wibo kleed voor woordjes
Ref.nr. VP144/NL – Vertelplaten Wibo het woordmonster + CD-rom

Hoe werk je met Handpop Wibo?

Handpop Wibo moet natuurlijk eerst aan de kinderen voorgesteld worden en de kinderen stellen zich aan hem voor. Wibo vertelt graag wat over zichzelf. Hij vertelt natuurlijk dat hij gek is op woorden en zonder woorden erg verdrietig wordt. Woorden zijn leuk, want daarmee kun je praten, lezen en schrijven. Hij vraagt aan de kinderen of zij er voor willen zorgen dat hij altijd woorden heeft.

Handpop Wibo is geen monster, waar alleen de juf of meester mee mogen werken. Iedereen mag met hem spelen, praten en knuffelen.

Het Kleed bij Handpop Wibo en het gebruik ervan:

Op het kleed kunnen met klittenband woorden en plaatjes bevestigd worden. Aan het kleed hangen twee verrassingszakjes. Iedere dag kun je deze vullen met bijvoorbeeld nieuwe woorden, plaatjes, een prentenboek, voorwerpen. De zakjes kunnen er ook af zodat de kinderen kunnen voelen en raden wat erin zit. Handpop Wibo kan onder aan het kleed hangen in zijn eigen draagzakje. Als hij mee op stap gaat kan het draagzakje van het kleed losgeritst worden en kan hij lekker mee op de buik van de leerkracht of één van de kinderen. Vast en zeker wil hij dan ook een zakje mee om dingen in te verzamelen.

Kortom het kleed is een welkome aanvulling op handpop Wibo het Woordmonster in de klas.

Apart verkrijgbaar bij Handpop Wibo het Woordmonster is een koffer met Vertelplaten. In de koffer zitten:

  • 26 gelamineerde vertelplaten
  • 1 handleiding
  • 1 CD-Rom

Naar Vertelplaten Wibo het Woordmonster + cd-rom.