Handen wassen Thuis en op School:
vanuit het Perspectief van de Ouders

Als ouder van twee jongens, een op de middelbare school en een op de lagere school, is het schoonhouden van handen iets waar we voor gestreden hebben sinds ze klein waren. Jongens zijn tenslotte niets anders dan

Dus toen COVID toesloeg, wist ik dat de zin ‘een beetje vuil doet geen pijn’ niet langer relevant aanvoelde, vooral omdat mijn kinderen persoonlijk naar school zouden terugkeren.

Thuis zijn met onze “eigen” ziektekiemen is één ding. Zowel mijn kinderen als de andere kinderen, om nog maar te zwijgen van de leraren en het personeel van de school op school, veilig houden, lijkt een grotere strijd. En dit was voor ons als gezin heel erg belangrijk.

We hebben ongelooflijk veel geluk dat we samenwerken met een school die de veiligheid en gezondheid van de kinderen zo serieus neemt.

Hieronder enkele manieren welke mijn kinderen hebben verteld die naar mijn mening ten goede zijn veranderd op hun school:

Afbeeldingen op de toiletten

Laten we eerlijk zijn, zoals ik al vermoedde, hingen de afbeeldingen er al vóór maart 2020 op de toiletten. Het belangrijkste is dat mijn jongere kind ze nu opmerkt.

Minder hand desinfecterend middel, meer zeep en water

Dit is een verandering die ik graag zou willen zien rondgaan. Volgens mijn middelbare scholier, als ze in de klas vragen om desinfecterend middel te gebruiken, worden ze in plaats daarvan naar het toilet gestuurd om zich te wassen met water en zeep, wat in mijn opinie een grote overwinning is!

Was na elke les de handen

Dit is weer een verandering voor mijn middelbare scholier, ze wassen hun handen tussen elke les, voordat ze de volgende klas binnengaan.

Voor mijn jongste, die nog steeds in het basisonderwijs zit en voornamelijk elke dag bij dezelfde leraar zit, wassen ze zich voor en na hun speciale lessen (gym, kunst, muziek) en voor en na de lunch en pauze.

Thuis is de grootste verandering die tot stand is gekomen, het feit dat we onlangs handen wassen hebben ingevoerd zodra we thuiskomen van boodschappen, op school of iets anders buitenshuis.

Mijn beide kinderen, inclusief mijn te coole middelbare scholier, zijn erg enthousiast over de Time Timer WASH. Een visuele herinnering hebben aan hoe lang het wassen van de handen zou moeten duren, samen met een aanstekelijk deuntje, is gewoon weer een heel goede versterking van de gewoonten die belangrijker zijn dan ooit.

Handen wassen Thuis en op School: vanuit het Perspectief van de Ouders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.